Taalmiddag in Ter Apel en Bellingwolde

In het kader van de Week van de Alfabetisering nodigt de bibliotheek iedereen uit mee te doen de taalspellen die daar klaarliggen, zoals Boggle, Scrabble en Stapelwoord. Men kan onder meer terecht in de bibliotheken van Ter Apel en Bellingwolde.

Wie mee wil doen hoeft niet goed in taal te zijn. Ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom. In Bibliotheek Ter Apel kunnen op dinsdagmiddag 10 september van  14.00 tot 17.00 uur spelletjes worden gespeeld; in Bibliotheek Bellingwolde: op woensdagmiddag 11 september van 14.00 tot 17.00 uur.

Week van de Alfabetisering

Stichting Lezen & Schrijven houdt van 9 tot en met 15 september de Week van de Alfabetisering. Op allerlei plekken in Nederland is er aandacht voor laaggeletterdheid. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om de stap naar eigen geletterdheid te zetten, en vragen anderen hen hierbij te helpen. Meer mensen moeten de kans krijgen om ook op latere leeftijd (beter) te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone.

In de Bibliotheken Ter Apel en Bellingwolde gebeurt dit in het Taalhuis; een samenwerking tussen gemeente Bellingwolde, Biblionet Groningen, Stichting Lezen & Schrijven, Welzijnswerk en het Noorderpoortcollege.

Meer informatie

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ria Muller via 06-11601404