Politie zoekt getuigen van reeks brandstichtingen in Winschoten en omgeving

De politie is op zoek naar getuigen van een reeks brandstichtingen in Winschoten en omgeving. In alle gevallen bleef het beperkt tot materiële schade. De branden vonden plaats in de nacht van woensdag op donderdag.

Tegen 3.30 uur donderdagochtend werd een aantal afvalcontainers op nog geen meter afstand van een Zonnestudio De Venne in Winschoten in brand gestoken. De vlammen sloegen tegen de gevel van het pand.

Anderhalf uur later stond een afvalcontainer bij een woning aan de Bosstraat, eveneens in Winschoten, in brand. Ook daar sloegen de vlammen tegen de woning.

In beide gevallen wist de brandweer erger te voorkomen. „Maar”, zo stelt de politie, die aangeeft de komende tijd extra alert te zijn, „het had ook erger kunnen aflopen.”

Scheemda

Rond datzelfde tijdstip, iets vóór 17.00 uur, brak er brand uit in een auto bij een woning aan de Oosthofflaan in Scheemda. Terwijl de brandweer bezig was met het blussen werd zo’n driehonderd meter verderop een tweede brand ontdekt in een stapel pallets bij een in aanbouw zijnde woning.

Opvallend is dat woensdagmiddag rond 13.00 uur aan de Kloosterlaan in Winschoten eveneens een stapel pallets in brand stond.

Contact

Mensen die rond genoemde tijdstippen iemand in de omgeving van die plekken hebben gezien of die misschien iets over de branden hebben gehoord, kunnen contact opnemen met het politiebureau in Winschoten, via 0900-8844. Wie situaties ziet die hij of zij niet vertrouwt, wordt eveneens verzocht meteen de politie te bellen.