Symposium 'Het Oldambt en de toekomst' in de Harbour JazzClub Winschoten

De Harbour JazzClub Winschoten (HJCW) aan de Havenkade-West 3 vormt vrijdag 13 september van 14.00 tot 17.00 uur het decor voor het symposium 'Het Oldambt en de Toekomst'.

De Prix de Rome 2018 verenigde 66 jonge talentvolle architecten en riep hen op zich te verdiepen in het Oldambt. Zij ontwierpen de meest uiteenlopende toekomstvisies voor dit gebied. De weidsheid, stilte en rust, maar ook onderhuidse spanningen in de provincie Groningen dienden als inspiratiebron voor de ontwerpen.

Het symposium
Festival Hongerige Wolf en Stichting Landschap Oldambt geven in samenspraak met het Mondriaanfonds een vervolg aan de Prix de Rome 2018 middels dit symposium, om zo met omwonenden en andere geïnteresseerden te kijken naar enkele suggesties voor de toekomst van het Oldambt. 

Er zijn bijdragen van Alessandra Covini (winnaar Prix de Rome Architectuur 2018), Bram van Kaathoven (eervolle vermelding jury Prix de Rome), landschapsarchitect Rob Roggema (lector Ruimtelijke Transformaties Hanzehogeschool Groningen) en filmmaker Marten van Holten. De presentatie is in handen van Arno van der Heijden.

Tickets

Voor tickets: https://oldambtindetoekomst.nl/