Verbouwing Uitvaartcentrum Oost-Groningen van start gegaan

Uitvaartcentrum Oost-Groningen in Winschoten wordt verbouwd. Er is al een start gemaakt met de verbouwing aan de familieaula, die op 7 oktober moet zijn afgerond. Ook wordt de koffiekamer onder handen genomen en krijgt het audio-visueel systeem in de grote aula een upgrade.

De sloop- en bouwwerkzaamheden van de koffiekamer beginnen op 23 september. De koffiekamer wordt uitgebouwd met een serre en krijgt een stijlvolle nieuwe inrichting en uitgebreide keuken. Ook de grote aula wordt aangepakt. Deze verbouwing van de aula en de koffiekamer is begin volgend jaar gereed.

Van 23 september tot 6 oktober kunnen er geen plechtigheden worden gehouden in het uitvaartcentrum. Vanaf 7 oktober is de familieaula weer geopend en kunnen plechtigheden tot 30 personen plaatsvinden. Voor het houden van plechtigheden met meer dan 30 personen kan worden uitgeweken naar diverse alternatieve locaties in de regio. De uitvaartverzorger kan hierin adviseren.

De grote aula en koffiekamer zijn begin 2020 weer geopend. Het crematorium blijft wel gewoon in gebruik. Daarnaast blijft het mogelijk om gedurende de gehele verbouwing de opbaring bij Uitvaartcentrum Oost-Groningen te doen.