Haalt Groningse Gerrit de finale van Utopia?

De reallifesoap Utopia stopt definitief. Een grote schok voor de kijkers en fans, maar ook voor de inwoners van het beloofde land. Eén van die inwoners is Gerrit de Haan, 24 jaar, voormalig student en clubfotograaf uit Groningen.

Gerrit stapte op 18 juni 2018 de poort binnen en is op dit moment dus al ruim 430 dagen 24/7 te zien op de livestreams en elke werkdag op SBS 6. Utopia is een platform waarbij inwoners samen bouwen aan een ideale samenleving, zonder wetten, zonder regels.

Door Brian op de Dijk

Alles moest vanaf het begin opgebouwd worden. Zo heeft Gerrit al in een simpele tent geslapen, maar uiteindelijk overnacht hij nu in een Mongoolse tent. Gerrit kwam binnen met ‘No Fear Mister Finance is here’ en maakte daarmee geen vrienden.

Toch kwam hij terecht bij de financiën en bracht hij zijn ideeën voor de ideale samenleving binnen de groep. Zo bedacht hij onder andere Palma Beach. Hij werd hecht met inwoonster Sanne, toen zij dan na vier maanden de poort uit liep, was het afscheid zwaar. Samen met Joaquin en Timothy vormde hij De Drie Musketiers en samen haalden ze streken uit. Toen Timothy met Franny kreeg werden Gerrit en Joaquin echte maatjes. Ook dat afscheid was emotioneel. Gerrit heeft vele dromen waargemaakt of werkt er nog steeds aan: dj worden, fotografie, een bokswedstrijd tegen Adriaan, evenementen presenteren samen met Merel, muziek maken met maatje en Utopia 1-deelnemer Jessie, rondleidingen geven.

Gerrit was in vele hoedanigheden te zien. Gerrit bekend als womanizer, een knipperlicht relatie met mede-inwoonster Shelley, one-night stands met Franny... De verrassing was groot toen ineens zijn Groningse ex Mylene de poort binnen kwam lopen. Gerrit is vaak over de tong gegaan. Gehaat om de vrouwenversierder die hij is maar geliefd om zijn humor. Er zijn vele stemmingen geweest waarbij Gerrit of een aantal stemmen kreeg, of zelfs op de bank gekomen is. Hij mocht al die tijd blijven. Nu is er binnenkort de finale, Gerrit zit bij de laatste vijftien en zal zeker gaan voor de winst. Hoe de finale zal verlopen is nog niet bekend, maar dat het in december eindigt is zeker.