Harm Jan Pleiter voorzitter jury verkiezing Westerwolder van het jaar

VLAGTWEDDE -Zoals eerder gemeld houdt de redactie van uw krant voor de eerste keer de verkiezing van de Westerwolder van het jaar.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westerwolde reikt burgemeester Jaap Velema de prijs uit aan een inwoner of inwoonster die 'een puike prestatie heeft geleverd of die zijn of haar gemeente op de kaart heeft gezet'.

Vanaf oktober mogen lezers van de krant ook kandidaten aandragen en in december mogen zij een stem uitbrengen op één van de vijf genomineerden.

Juwelier Luitjens

Inmiddels is notaris Bep Bergman bereid gevonden om een oogje in het zeil te houden en ze schrijft na afloop een zogeheten notariële proces-verbaal akte. Ze is ook notaris van de verkiezing van de Knoalster van het jaar. Juwelier Luitjens is hoofdsponsor van zowel de verkiezing Knoalster van het jaar als van de verkiezing Westerwolder van het jaar.

In de maand september wordt de jury samengesteld. De voorzitter van de jury is bekend: Harm Jan Pleiter.

De 65-jarige inwoner van Vlagtwedde heeft ruim 42 jaar in het onderwijs gewerkt en geniet van zijn (keuze)pensioen. Pleiter was onder (veel) meer directeur van een basisschool in zijn woonplaats en de laatste jaren van zijn loopbaan was hij werkzaam als docent rekenen aan de Internationale Schakelklas van de RSG Ter Apel.

Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde

Naast zijn werkzame leven in het onderwijs, is hij ook voortdurend actief geweest binnen de voetbalsport. Als voetballer en trainer, maar ook als voorzitter, scheidsrechter en lid van verschillende commissies.

"Daarnaast ben ik sinds kort lid van het bestuur van de Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde, een functie waarbinnen we in eerste instantie de belangen van het dorp Vlagtwedde op allerlei verschillende manieren willen behartigen, maar die ook zeer zeker de nodige raakvlakken heeft met het reilen en zeilen binnen de gemeente Westerwolde."

"Ik vind het een grote eer een bijdrage te mogen leveren aan de verkiezing van de eerste 'Westerwolder van het jaar'. Alles met alles lijkt het mij een goede zet van de redactie van deze krant om - naast de verkiezing van 'Knoalster van het jaar' - ook binnen de gemeente Westerwolde deze verkiezing op poten te zetten. Uiteraard hoop ik dat we tot een volledige en volwaardige samenstelling van de jury kunnen komen."

Paul Abrahams