Terug in de tijd tijdens wandeling door De Lethe

Flip Klatter, boswachter bij Staatsbosbeheer Westerwolde, neemt belangstellenden zondag 22 september van 10.30 tot 12.00 uur mee op een wandeling door natuurgebied De Lethe tussen Bellingwolde en de Duitse grens.

Een bewaard gebleven redoute en een fleche vertellen over de geschiedenis van dit gebied. Wat dat zijn? Dat vertelt de gids onderweg.

Behalve natuur zijn er in het gebied onder meer gerestaureerde verdedigingswerken uit de Franseperiode te vinden. Ook zijn er op de smalle zandrug die er doorheen loopt, tijdens de tachtigjarige oorlog, militaire versterkingen aangelegd. Het gebied werd vroeger echter meer gebruikt als smokkelroute. Met name door de turfstekers en landarbeiders, die hun  smokkelwaar over de vestingdijken en soldatenpaadjes de grens over brachten.

Deelname is voor volwassenen vijf euro en voor kinderen van 4 jaar tot 12 jaar 2,50 euro. Gestart wordt vanaf de Batterijweg in Bellingwolde (De Lethe). De route is niet geschikt voor mindervaliden. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.