Weer een topband naar het Stadspark in Groningen: Green Day

Na (veel) eerder Rolling Stones en Tina Turner, plus recent Sting komt er volgend jaar weer een topband naar het Stadspark in Groningen: Green Day. De punkrockband rond zanger/gitarist Billy Joe Armstrong doet op zondag 14 juni Stad aan. In het voorprogramma staan Fall Out Boy en Weezer.

De bekendmaking valt samen met de release van de single Father of all. Het is een track van de volgende Green Day-plaat, die in februari 2020 uitkomt.

De Hella Mega wereldtournee start een dag eerder in Parijs. Vervolgens trekken de drie bands naar Groningen. Daarna staan optredens in Antwerpen, Wenen, Glasgow, Londen, Huddersfield en Dublin op het programma. Aansluitend volgt het Amerikaanse deel van de tournee.

Het is niet de eerste keer dat Green Day in Groningen staat. Op 2 januari 1992 speelde de band voor een kleine 100 mensen in de bovenzaal van Simplon in Groningen. Sindsdien is de band niet vaak meer in het clubcircuit te zien geweest. In 2017 was de band een van de hoofdacts op Pinkpop.

Met de plaat Dookie en de hit Basket case uit 1994 blies de in 1986 opgerichte Californische band de populariteit van de punk nieuw leven in. Wereldwijd werden van de band 70 miljoen platen verkocht. De plaat American idiot uit 2004 ging meer dan 7 miljoen keer over de toonbank.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start vrijdag 20 september om 10.00 uur via Ticketmaster.