Veelerveen opent streektoalseizoen met 'De nieuwe jas van Ede'

De Vereniging voor Plaatselijke Belangen Veelerveen start het nieuwe streektaalseizoen zondag 6 oktober met het theaterconcert 'De nieuwe jas van Ede' door Marieke Klooster & Philip Baumgarten Trio.

Het concert is een ode, zoals de titel al aangeeft, aan de muziek en de teksten van Ede Staal. Een aantal liedjes van de Groninger troubadour zijn verpakt in een frisse nieuwe jas met muzikale invloeden uit alle windstreken. De muziek van Ede blijft 

Marieke Klooster, geboren in Winschoten en opgegroeid in Scheemda, studeerde zang aan het conservatorium in Groningen en is 20 jaar cabaretière in het kwartet Vrouw Holland. Verder is ze dirigente van het Kleinkunstkoor Altijd Kortjakje van de Groninger muziekschool. Ook speelde ze als Jannie Boerema in de regiosoap Boven Wotter.

Leonieke Vermeer studeerde piano aan het conservatorium in Groningen, Musiklinjen in Stockholm, The Leeds College of Music en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met de band Rakia speelde ze in de finale van de Dutch Jazz Competition van het North Sea Jazz Festival.

Philip Baumgarten is een avontuurlijke bassist, bekend van Baumgarten & Friends, het Domi Aerts Trio en het Philip Baumgarten Trio. Philip heeft op vrijwel alle grote podia gestaan in Nederland, zoals Paradiso, Melkweg, de Rai en Musis Sacrum.

Matthias van Olst is een drummer met een ruime ervaringp. Zijn brede muzikale interesse werd een blauwdruk voor zijn spel. Hij speelt onder andere bij North Star, Them Lewis Boys en Jan Peter Beijersbergen.

Kaarten

Het concert vindt plaats in Ons Noabershoes aan de Scheidingsweg 20 in Veelerveen is van 11.00 tot 13.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten reserveren kan via info@veelerveen.eu of via de beheerder van Ons Noabershoes, via telefoonnummer 06-51596817 (Na 18.00 uur: 0597541488).

Het streektaalprogramma voor het nieuwe seizoen ziet er verder als volgt uit:
- Zaterdag 9 november 2019, aanvang 19:00 uur: De 2e editie van het Neie Westerwolde Streektoalfestival met onder andere de streektoalmuzikanten: Josien Bakker, Edwin Jongedijk, de band Steernvanger en dichters Aly Freije en Harbert Schutte.
- Zondag 26 januari 2020, aanvang 11:00 uur: Harry Niehof.
- Zaterdag 29 februari 2020, aanvang 20:00 uur: Jan Henk de Groot met z’n nieuwe theatertoer 'De wolf is trugge'.
- Zaterdag 21 maart 2020, aanvang 20:00 uur: Edwin de Vries en Christof Bauwens.
- Zondag 26 april 2020, aanvang 11:00 uur: Irene Wilkens & Sikkom Kult.