Sociaal Werk Oldambt en het Autisme Netwerk Groningen organiseren kenniscafé

Sociaal Werk Oldambt en het Autisme Netwerk Groningen organiseren voor woensdag 25 september in het gebouw van het Leger des Heils aan de Dr. D. Bosstraat 16 in Winschoten een kenniscafé, aanvang 9.30 uur.

Tijdens deze ochtend staat vrijwilligerswerk en autisme centraal. Wat zijn de (on)mogelijkheden van het doen van vrijwilligerswerk wanneer je autisme hebt? Hoe kun je als organisatie en vrijwilliger (andere) vrijwilligers met autisme beter ondersteunen en hun talenten benutten zodat ze beter tot hun recht komen?

Nathanja Mulder

Het kenniscafé wordt om 9.45 geopend door Nathanja Mulder, coördinator van de Vrijwilligersvacaturebank (Sociaal Werk Oldambt), vervolgens zal Geertje Baas (Stichting Mee) uitleg geven over autisme in het algemeen en de do’s en dont’ met betrekking tot het begeleiden en coördineren van vrijwilligers met autisme bespreken.

Na een korte pauze komen Bineke Berkenbosch van het Leger des Heils in Winschoten en Erik Helweg van Speeltuin Beerta, onder de noemer ‘Autisme, geen probleem!’, vertellen waarom zij hun organisatie graag openstellen voor potentiele vrijwilligers met autisme.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een informeel netwerkmoment.

Aanmelden

Aanmelden kan via vrijwilligerswerk@sociaalwerkoldambt.nl of door een app te sturen naar 06-12084034, met vermelding
van 'Opgave Kenniscafé', volledige naam en - indien van toepassing - de organisatie waarvoor men (als vrijwilliger) werkzaam is, of de vermelding dat men interesse heeft om vrijwilligerswerk te gaan doen.