Geschokte reacties op dodelijk ongeluk Mondenweg: 'Zaterdag werkte ik nog met hem. Nu is hij er niet meer'

Valthermond - Drie collega’s van de 18-jarige bestuurder uit Tweede Exloërmond die maandagavond om het leven kwam bij de botsing op de kruising van de Drentse Mondenweg en de Valtherdijk hebben vanochtend bloemen gelegd op de plek van het ongeval.

Het slachtoffer werkte sinds een paar jaar als oproepkracht bij hoveniersbedrijf Mark de Boer in Musselkanaal. Hij zat nog op school. ,,Zaterdag werkte ik nog met hem in Stadskanaal”, zegt een van hen. ,,Nu is hij er niet meer. Verschrikkelijk.”

De drie werden vanochtend om half zeven door hun werkgever gebeld over het dodelijke ongeval.

‘Een sociale en behulpzame jongen’

Naast bloemen hebben ze ook een ster van een Mercedes op de plek van het ongeval gelegd, evenals een flesje Hertog Jan. Zij typeren hem als een rustige, sociale en behulpzame jongen. ,,Hij was een echte Mercedes-liefhebber, vooral van de S-klasse. Een jongen die rustig reed en absoluut niet als hardrijder bekend stond. Plaatste altijd leuke berichtjes in onze groepsapp.”

Ook vier vrienden van de omgekomen 17-jarige jongen uit Musselkanaal, leerling van MBO Noorderpoort in Stadskanaal, hebben vanochtend bloemen gelegd. Een van hen is klasgenoot, de ander een buurmeisje.

Stopborden aan Valtherdijk

Nabij de kruising woont een echtpaar. ,,We zaten rond half elf televisie te kijken”, vertelt de man, eigenaar van een akkerbouwbedrijf. ,,Opeens hoorden we een enorme klap. Ik heb mijn schoenen aangetrokken en mijn zaklamp gepakt. Aanvankelijk zag ik niets, totdat ik een brandweerauto zag staan en aan de kant van de weg een van de auto’s die bij het ongeval betrokken was. De andere was verderop in het weiland terechtgekomen.”

Het echtpaar woont er al tientallen jaren. ,,Op deze kruising hebben zich de laatste jaren geen ernstige ongevallen voorgedaan. Aan de kant van de Valtherdijk zijn op een gegeven moment zelfs stopborden geplaatst. Tot begin jaren tachtig was er geen fietspad langs de Mondenweg. Daarna is de weg veel veiliger geworden.”

Twee doden (17) en (18) en zwaargewonde (36) bij frontale botsing op Drentse Mondenweg bij Valthermond