Rensel Metaal en Afeer ronden opleidingstraject af met diploma-uitreiking

Negen werkzoekenden van Afeer zijn geslaagd voor hun opleidingstraject binnen Rensel Metaal/Abiant Technische Vakopleidingen. Op dinsdag 17 september ontvangen zij uit handen van directeur Erik Voogd van Rensel Metaal en directeur Johan van Dam van Afeer hun diploma.

Bijzonder aan dit traject is dat zes deelnemers zogenoemde statushouders zijn. De uitgereikte diploma’s en certificaten komen vanuit het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en Abiant Technische Vakopleidingen.

Praktijk gekoppeld aan opleiding
Het gehele opleidingstraject bestaat uit twee fasen. Eerst volgen de cursisten een half jaar een theoretische opleiding waarin ze onder andere leren MAG- en TIG lassen, een heftruckcertificaat en een VCA-certificaat halen. In de tweede fase gaan de geslaagden een half jaar praktijkervaring opdoen binnen de verschillende afdelingen van Rensel Metaal. Dit doen ze vier dagen per week. Afeer biedt tijdens dit traject jobcoaching en begeleidt de deelnemers bij zowel het theoretische- als praktijkdeel.

Uitstromen naar een betaalde baan
Het uiteindelijke doel is om de geslaagden na het half jaar praktijk te bemiddelen naar een betaalde baan binnen de metaalsector. Gelet op de vraag uit de markt gaan Rensel Metaal, Afeer, MF en Abiant zich samen inzetten om alle geslaagden te plaatsen.