Concert Albatros in Magnuskerk Bellingwolde

Het Groninger christelijk mannenkoor Albatros uit Pekela, dat onder leiding staat van Cas Straatman, geeft zondag 13 oktober een concert in de Magnuskerk in Bellingwolde, aanvang 16.00 uur.

Straatman was jaren de vaste begeleider op piano van het koor. Ook in de Magnuskerk zal hij een gedeelte begeleiden op piano en orgel. Om dit mogelijk te maken wordt hij ondersteund door Geert Loorbach (twede dirigent) en Gert Immerzeel (tweede pianist). Gertie Bruins begeleidt het koor op de accordeon.

In het eerste bedrijf staan er Russisch-Orthodoxe liederen en Russische volksliederen op het programma, zoals Spasi Bozje, Moskou bij nacht, 12 Rovers en Vpoetj. Vervolgens is er een intermezzo van Gertie Bruins op de accordeon. In tweede blok zijn nummers als Smotry wnebesa, Tej Pastoj, Kozakkenpatrouille en Kalinka te horen.

Engelse hymnen

Na de pauze zingt het koor beroemde Engelse hymnen, zoals The Lily of the valley, The holy city, Hallelujah (Cohen), Banana boat song. Hierna volgt een intermezzo van Cas Straatman. Het laatste blok bestaat onder andere uit: Soon what a morning, Elijah Roch en Halleluja (Händel).

Tijdens dit concert zijn maar liefst negen solisten te horen.

De entree bedraagt 10 euro. In de pauze wordt er, zoals gewoonlijk, koffie en thee geserveerd.