Meer toeristen slapen in Oldambt, en de toekomst ziet er nog zonniger uit

Oldambt krijgt steeds meer toeristen over de vloer. En het mooie is, ze blijven ook slapen. Dit jaar wordt qua overnachtingen vrijwel zeker een record gebroken. Dat betekent ruim 100.000 overnachtingen.

En het vooruitzicht is nog positiever. ,,We krijgen uitbreiding van hotelaccommodatie. In kuurdorp Bad Nieuweschans komt extra hotelaccommodatie en in Winschoten staat het gerenoveerde hotel Royal York voor een doorstart”, zegt wethouder Erich Wunker (VVD) van de gemeente Oldambt.

Daarnaast verwachten Edwin van der Woude, directeur marketing Oldambt en Wunker dat Oldambt het komende decennium meeprofiteert van de toenemende internationale belangstelling voor Nederland. ,,We gaan de komende jaren meeliften op de goede naam van Nederland als toeristenland. Daarnaast zien we ook dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor een korte trip in eigen land”, zegt Van der Woude.

Oldambt kan van drukte in Amsterdam profiteren

Volgens Van der Woude is het logisch dat door de stroom aan toeristen spreiding steeds belangrijker wordt. ,,Amsterdam barst al uit zijn voegen en kan de toeristenstroom niet meer aan. Van Giethoorn weten we ook wat daar gebeurt. Ook de Waddeneilanden lopen vol, dus er komt meer spreiding”, weet Van der Woude. ,,Daar moet en kan Groningen, dus ook Oldambt, van profiteren.”

Marketing Oldambt wil met de tijd meegaan en staat aan de vooravond van mogelijk een nieuwe strategie. ,,Om de paar jaar gaan we evalueren en maken we de balans op. Ook de komende periode gaan we nadenken over een nieuwe aanpak. Marketing Groningen doet dat ook al. Maar wat zeker is en blijft is dat we zullen blijven inzetten op ons succesthema: De Graanrepubliek”, zegt Van der Woude.

De positieve berichten en kritieken ten spijt valt er ook nog een wereld te winnen in Oldambt. ,,We horen nog te vaak van toeristen dat op maandag te weinig horeca open is. Dat is jammer. Anderzijds begrijp ik de ondernemers. Als er te weinig klandizie is ga je niet open. Maar ik verwacht dat dit de komende jaren verandert. Als er meer vraag komt, haakt de ondernemer daarop in”, denkt Van der Woude.