Run op plaatsnaamborden Jipsinghuizen, Veele, Vlagtwedde, Blijham, De Maten en nog veel meer

De belangstelling voor de 145 plaatsnaamborden van de gemeente Westerwolde is overweldigend. Donderdagochtend waren er al bijna 3000 aanmeldingen binnengekomen.

,,Het loopt echt storm, vanaf het moment dat we woensdag bekendmaakten dat we de borden in de aanbieding hebben’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Kasper Schomaker.

Herindeling

De 145 plaatsnaamborden deden dienst in de voormalige gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde. Toen die in 2018 fuseerden tot Westerwolde, werden ze verwijderd. Op de borden staan namelijk de oude gemeentenamen, onder die van dorpen als Jipsinghuizen, Veele, Vlagtwedde, Blijham en De Maten.

De borden werden opgeslagen op de gemeentewerkplaats in Sellingen. Ze hadden naar de oudijzerhandelaar gebracht kunnen worden, maar de gemeentebestuurders besloten ze online, via westerwolde.nl/plaatsnaambord, aan te bieden. Dit in de verwachting dat misschien wel een aantal mensen met nostalgische gevoelens zich zou melden voor de verdwenen gemeenten.

Verwachting komt meer dan uit

Die verwachting komt dus meer dan uit. ,,De vraag naar de borden van Ter Apel, Vlagtwedde en Bellingwolde is het grootst’’, zegt Schomaker. ,,Mensen kunnen zich nog tot 20 oktober melden. Dat hebben we aangegeven en daar houden we ons aan. Misschien komen er dus nog wel honderden of duizenden aanmeldingen bij.’’

Als gevolg van de grote belangstelling zullen de borden na die 20ste oktober worden verloot. Waarbij dus heel veel mensen teleurgesteld moeten worden.