Cbs De Rank start E-waste Race

Cbs De Rank in Onstwedde is maandag gestart met de E-waste Race gestart. Dit is een lesproject waarbij kinderen leren over grondstoffenschaarste, duurzaamheid en het recyclen van elektronische apparaten. In een wedstrijd tussen scholen zamelen zij zo veel mogelijk oude of kapotte elektronisch apparaten in.

Er wordt afval verzameld, buurtbewoners kunnen hun rondslingerende elektronisch afval gratis brengen op de school aan de Boslaan 18, of aanmelden op de website (de naam van de school aanklikken en aangeven wanneer zij thuis zijn). Leerlingen maken dan een afspraak om de apparaten op te halen en scoren hier punten. Na vier weken wint de school met de meeste punten een schoolreis naar NEMO.

Enkele voorbeelden van E-waste zijn: kabels, oordopjes, adapters (opladers), alle soorten snoeren, (mobiele) telefoons, monitors, TV’s (mits ze in een 240 liter kliko passen), computers, tablets, spelcomputers, kleine huishoudelijke apparaten, klokjes en zaklampjes.

De verzamelde materialen worden meegenomen naar school, worden geregistreerd en gaan daarna in daarvoor bestemde containers die wekelijks worden opgehaald voor recycling. De actie loopt tot 11 oktober.