Gera Folkers debuteert met roman Winterpad

Gera Folkers presenteerde deze maand haar debuutroman Winterpad. De literaire roman speelt tegen de achtergrond van Ter Borg, een gehucht aan de Ruiten Aa in Westerwolde.

De roman vertelt het verhaal van Céline, wier moeder Olga een gereserveerde en koele vrouw is. Het contact tussen moeder en dochter is ingewikkeld, veroorzaakt door de borderline-problematiek van Olga. Wanneer Olga overlijdt vindt Céline brieven die Olga aan haar heeft geschreven. De brieven vormen het begin van de zoektocht naar Olga’s verleden op het landgoed van haar familie. Daar ontdekt ze de drama’s die de jeugd van haar moeder tekenden, waarin ook de oorlogsjaren een belangrijke rol spelen.

Straatprostituees

Gera Folkers (1962), woonachtig in de stad Groningen, werkte als casus-regisseur onder straatprostituees en in multi-probleemgezinnen. Daarnaast schreef zij columns en trad ze op met haar eigen theaterproductie Chera Theatraal. Na een ernstige ziekte gooide ze haar leven over een andere boeg. Ze maakte haar droom waar en schreef haar eerste roman, Winterpad. De vrouwen in haar leven - zussen, vriendinnen, maar ook de moeders die ze begeleidde en de prostituees van de tippelzone -vormen haar inspiratiebron voor het schrijven van levensverhalen waar feit en fictie elkaar omarmen.

Meer informatie

Meer informatie over het boek op Uitgeverij Triple Boeken.