Recordaantal deelnemers aan de Moonlight Walk

Van 900 naar 1.100 naar 1.300 deelnemers aan de Nedmag Moonlight Walk. De organiserende Lions Club Veendam begroette afgelopen vrijdag opnieuw een recordaantal deelnemers aan ‘de leukste wandeling door Veendam’.

Het was heerlijk wandelweer en de deelnemers kwamen dit jaar dan ook van heinde en ver: uit 74 plaatsen verdeeld over zes provincies. Voor het eerst deden er ook mensen vanuit het buitenland mee. Ze kwamen uit Denemarken, België en Zwitserland.

Dankzij de 1150 reguliere wandelaars en de vele sponsoren van het evenement, die ook nog eens goed waren voor 150 lopers, heeft de Lions Club een netto-opbrengst van 11.500 euro kunnen noteren ten bate van het goede doel. Het genoemde bedrag gaat dit jaar naar een project om oudere inwoners - zowel uit als thuis - te laten genieten van muziek. In eerdere jaren ging de opbrengst naar een speeltoestel voor de kinderboerderij (2017) en de gehandicaptensport in Veendam (2018).

Parcours van ruim zes kilometer

De Nedmag Moonlight Walk van afgelopen vrijdag omvatte een parcours van ruim zes kilometer met gemiddeld om de 300 meter een bijzondere act. Het varieerde ditmaal van een demonstratie bij de brandweerkazerne tot muziekoptredens en van een kleurrijk waterorgel tot het verstrekken van hamburgers om onderweg de inwendige mens te versterken.

Het evenement werd naast hoofdsponsor Nedmag mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van ruim 50 bedrijven uit Veendam en omgeving.