'Klanten komen op visite, voelen zich thuis bij ons'

ONSTWEDDE -Klanten van Meijer's Schoenen in Onstwedde worden tot en met woensdag 16 oktober getrakteerd op een heerlijke slagroomschnitt van de plaatselijke bakker John Meinds.

Het is namelijk 12,5 jaar geleden dat Kampe en Dineke Nuus de speciaalzaak hebben overgenomen van Harm en Corry Meijer. Meer dan voldoende reden om op gepaste wijze reden een klein feestje te vieren.

"We hebben een flinke bestelling geplaatst bij Meinds", verklapt Kampe. "We denken namelijk dat het in de komende dagen heel druk gaat worden. Elke morgen wordt weer een verse voorraad lekkernij afgeleverd."

De zestigplussers hebben nog geen seconde spijt gehad van de beslissing om de gerenommeerde winkel Meijer's Schoenen - in 2016 werd het eeuwfeest gevierd - over te nemen.

"De zaak draait goed en we krijgen klanten uit de wijde regio. We verkopen om te beginnen kwalitatief goede (mode)schoenen, maar net zo belangrijk: we nemen alle tijd om de klanten goed te adviseren over de aankoop. Klanten komen bij ons op visite, ze voelen zich bij ons thuis. Schoenen verkopen leer je niet uit een boekje, dat leer je in de praktijk. We kruipen als het ware in de huid van de klant, we leven ons in.

Waar zie je nog dat de klanten worden geholpen bij het passen van de schoenen? Dat stukje extra service wordt gewaardeerd. Klanten die tevreden naar huis gaan, zijn heel belangrijk. Zij zorgen namelijk voor mond-tot-mond reclame. Dankzij onze vaste klanten, zien we daarnaast telkens weer nieuwe gezichten."

Op woensdag 16 oktober staat het topmerk Xsensible in de schijnwerpers in de winkel van Meijer's Schoenen in Onstwedde.

Paul Abrahams