Wie wordt de eerste ‘Westerwolder van het jaar’?

SELLINGEN/WEDDE - De gemeente Westerwolde zoekt kandidaten voor de verkiezing ‘Westerwolder van het jaar’.

De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de redactie van de weekbladen de Kanaalstreek, de Ter Apeler Courant en het Streekblad van NDC mediagroep. De winnaar wordt door burgemeester Jaap Velema bekend gemaakt tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op woensdag 8 januari.

Burgemeester Jaap Velema: “In onze gemeente wonen veel mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een goed doel of zich met veel passie belangeloos inzetten voor hun dorp of gemeente. Kent u zo iemand in uw omgeving? Laat het ons dan weten!”

Kandidaten aandragen

Met ingang van vandaag - woensdag 9 oktober - kunnen kandidaten worden aangedragen voor de titel ‘Westerwolder van het jaar’. Een absolute voorwaarde is dat deze kandidaten in de gemeente Westerwolde moeten wonen en in 2019 een bijzondere prestatie hebben geleverd. U kunt uw aanmelding met motivatie sturen voor 1 december naar: terapelercourant@ndcmediagroep.nl

Vijf genomineerden

Een onafhankelijke jury kiest begin december uit de aangemelde kandidaten vijf genomineerden voor de finale. Daarna kan tot 31 december een stem worden uitgebracht op één van de vijf kandidaten. Stemmen kan via de website van de Kanaalstreek, Ter Apeler Courant en het Streekblad of per e-mail of per post. Begin januari gaan ook de juryleden stemmen. De verhouding publieksjury en vakjury is 50/50 procent.

De hoofdprijs van de verkiezing wordt aangeboden door Juwelier Luitjens en notaris Bep Bergman zorgt ervoor dat de verkiezing in goede banen wordt geleid. Na afloop schrijft ze onder meer een zogeheten notariële proces-verbaal akte.

Harm Jan Pleiter uit Vlagtwedde is benoemd tot voorzitter van de jury. De andere juryleden zijn Sjak Kwak uit Sellingen, Janine Porrenga uit Ter Apel, Annie Stukje uit Wedde, Bart Kruizinga uit Bellingwolde, Sabina Weeke uit Blijham, Tamara Wisman uit Ter Apel, Erik Rouppe uit Vriescheloo en (eind)redacteur Paul Abrahams van NDC mediagroep.