Leiding gesprongen. Waterschade voor vrijwilligersorganisatie Azzur in Winschoten

Stichting Azzur heeft vorige week flinke waterschade opgelopen in haar kantoor aan de J.A.Koningstraat in Winschoten. Het water kwam dinsdag met bakken uit het plafond. ,,Het gaf een ongelooflijke rotzooi en het was natuurlijk erg gevaarlijk met de elektriciteit van licht en computers”, zegt bestuursvoorzitter Henk Koning van Azzur.

De oorzaak was een gesprongen waterleiding op de bovenverdieping. Nadat de eerste zorgen - de waterstroom stoppen en het gevaar voor de in het kantoor werkzame vrijwilligers indammen - weggenomen waren, kwam het geregel.

Koning: ,, Opruimen, zoeken van vervangende ruimte in het pand en vervangen van verloren gegane computers en meubilair. Maar gelukkig zijn we enorm creatief en flexibel en konden we doorgaan met ons werk. Het is te hopen dat alles vergoed wordt.”

Stichting Azzur helpt mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. De vrijwilligersorganisatie richt zich daarbij in eerste instantie op het regelen van een voedselpakket via Voedselbank Oldambt.