Slimme tips tegen verhuisstress

Aangeboden door: Verhuisoffertes.com

Staat je verhuizing voor de deur? Dan heb je vast last van verhuisstress. Het doorgeven van je adreswijziging, het inpakken van je spullen en het uitzoeken van bijvoorbeeld een nieuwe keuken, het hoort er allemaal bij. Toch hoeft een verhuizing niet stressvol te zijn. Bekijk deze handige tips en beleef een efficiënte en stressvrije verhuisdag.

Neem de tijd om een verhuisservice te zoeken

Er zijn veel verhuisbedrijven die jou maar al te graag voorzien van hun verhuisservice. Hoewel er misschien weinig verschil lijkt te zijn tussen de aanbieders, is het toch de moeite waard om je hierin te verdiepen. Vraag bijvoorbeeld offertes aan bij verschillende verhuizers en kijk wat er precies in de totaalprijs inbegrepen zit. Check bijvoorbeeld ook online recensies en keurmerken waar het verhuisbedrijf bij is aangesloten. Zo heb je een goed beeld van de verschillende verhuisbedrijven en kies je voor degene waar jij het beste gevoel bij hebt.

Laat je goed informeren

Een verhuizing is een flinke taak waar veel bij komt kijken. Laat je dan ook van tevoren goed informeren. Vraag bij je verhuisbedrijf bijvoorbeeld wat in jouw omgeving het beste moment is om te verhuizen. Zo kan een verhuisbedrijf in Groningen aangeven dat woensdagochtend ideaal is, terwijl het in Amsterdam op maandagochtend het rustigst is. Check daarnaast met het verhuisbedrijf wat handig is met het leveren van nieuwe meubels op je nieuwe adres en vraag ze om een verhuischecklist om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet.

Begin op tijd met inpakken

Het inpakken van tientallen dozen is een taak waar bijna niemand op zit te wachten. Het is het beste om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen en zo de taak uit te smeren over een langere periode. Werk van kamer naar kamer en begin met het inpakken van dingen die je tot de verhuizing niet meer gaat gebruiken, zoals bijvoorbeeld de kerstspullen. Maak een overzicht van je nieuwe woning en geef aan waar je welke dozen wil hebben, om zo te voorkomen dat je achteraf nog moet slepen met zware verhuisdozen.

Geef overal je nieuwe adres door

De administratieve kant van verhuizen is iets wat al snel wordt vergeten of flink wordt uitgesteld. Toch is het wel een belangrijk onderdeel. Maak daarom een lijstje met waar je je adreswijziging moet doorgeven, zo vergeet je niets. Denk niet alleen aan de gemeente, de verzekeringsmaatschappij en de bank, maar ook aan tijdschriften en sportclubs.