Westerwolde ontvangt gemeentegenoot Bellingwolde

Vlagtwedde - Na een onderbreking van één jaar staat zondag 13 oktober voor Westerwolde een hernieuwde kennismaking met Bellingwolde op het programma.

Die middag wordt op sportpark De Barlage in Vlagtwedde de strijd aangebonden met de ploeg die een jaar eerder dan Westerwolde als kampioen naar de derde klasse promoveerde. Voor beide ploegen is het de eerste derby in een behoorlijke reeks van dergelijke, over het algemeen spannende wedstrijden die er dit seizoen in de zuidoosthoek van Groningen op het programma staan. Bellingwolde, nu onder leiding van trainer Wilbert Arends, staat momenteel op de dertiende plaats met één punt uit drie gespeelde wedstrijden. Hun doelsaldo is 1 – 9. Westerwolde wist haar eerste twee competitiewedstrijden winnend af te sluiten en staat derhalve met zes punten en een doelsaldo van 7 – 2 op een keurige derde plaats op de ranglijst. Dit verschil op de ranglijst zegt natuurlijk niets over de huidige krachtsverhouding tussen beide teams. Hoe je het ook wendt of keert, Westerwolde – Bellingwolde is altijd een op zich staande wedstrijd, maar wel een die altijd garant staat voor een boeiend voetbalduel. Voor de ware voetballiefhebber valt er zondagmiddag aanstaande vast en zeker volop te genieten van een hopelijk sportief en aantrekkelijk treffen.

De wedstrijd in Vlagtwedde tegen Bellingwolde begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Leuning uit Tynaarlo. Wedstrijdsponsor is Primera Vlagtwedde. Pupil van de week is Stijn Hansma.