Artphy toont werk van Nico Kok

In de blauwe kunstkathedraal van de stichting Artphy in het buurtschap Wessinghuizen is een tentoonstelling te zien van Nico Kok. De expositie omvat een overzicht van zowel ruimtelijke werk als werken op het platte vlak en telt meer dan 150 objecten.

Kok genoot zijn opleiding tot beeldhouwer aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam. Al veertig jaar manifesteert hij – ook internationaal - zich als zelfstandig opererend kunstenaar. Opvallend voor het geheel is de grote verscheidenheid aan gebruikte materialen, zoals graniet, piepschuim, ijzer, karton, rubber, hout, elastiek en papier.

Jan Willem Kok van Artphy: "Steeds weer slaagt Nico Kok erin onvermoede eigenschappen van het materiaal aan het licht te brengen. Hij doet dit op zo’n manier dat er uitzonderlijk werk ontstaat waarin tegenstellingen een belangrijke rol spelen. Het gaat dan om ruw en glad, beeld en spiegelbeeld, donker en licht, zwaar en licht, open en dicht. Een speciaal onderdeel zijn de
rubbings. Een rubbing is een wrijfdruk ofwel reliëfdruk. De interessante rubbingcomposities vormen een boeiend facet in de tentoonstelling."

Bijzonder

Heel bijzonder, zijn volgens Kok, ook de ruim bemeten objecten van 'getrommelde' en verkleurde blokjes polystyreen (piepschuim). Trommelen is een schuurproces waarbij materiaal met water en schuurpoeder in een trommel wordt rondgedraaid. Deze werkwijze past de kunstenaar ook toe voor sommige van zijn stenen beelden, scherfwerken en de houtwerken.

Het werk van Nico Kok is niet bij een bepaalde richting of stroming onder te brengen, hij volgt zijn eigen(wijze) pad. de tentoonstelling is te zien op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag, tot en met 15 december.

Meer informatie

Artphy is aan de Kempkebosweg 2 in Onstwedde. Voor meer informatie:http://artphy.nl artphy.nl.