Concert Lisa Franken in Nieuw Scheemda

De Culturele Commisie van Nieuw Scheemda en ’t Waar houden op 27 oktober een prachtig sfeervol zondagmiddagconcert in het karakteristieke kerkje van Nieuw Scheemda uit 1661.

De in Nederland wonende musicus Lisa Franken wisselt tijdens het concert de instrumenten af. Op het programma staan werken van verschillende componisten van barok tot hedendaags. Laat u verrassen.

Over Lisa Franken

Lisa Franken speelt al sinds haar vijfde cello en piano. Zij bezocht gerenommeerde conservatoria zoals de Musikhochschule in Keulen, het Conservatorium van Maastricht en het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Haar opleidingen op deze conservatoria sloot zij cum laude af met een Master of Music. Bovendien volgde zij voor de cello aanvullende opleidingen aan de bekende Tibor Varga Academie te Sion (Zwitserland) en de Kronberg Academy te Kronberg (Duitsland).

Franken volgde piano masterclasses aan de Salzburger Mozarteum Sommerakademie. Zij won voor haar piano- en haar cellospel talrijke prijzen op internationale concoursen in zowel solo- als kamermuziek.

Sinds 1999 is zij met beide instrumenten actief als soliste (ook met orkest) en als kamermusicus. In 2013 was ze plaatsvervangend solocellist bij het orkest van Aken. Als soliste trad Lisa op in diverse West-Europese steden en in Rusland.

Vanaf 2016 is zij docente voor hoofdvak violoncello aan der gerenommeerde Anton-Rubinstein-Akademie in Düsseldorf.

Aanmelden & meer

Meld u op de gastenlijst bij contact ankie.grooten@ziggo.nl

27 oktober: entree 5 euro incl. consumptie, aanvang 14.00 uur.

Locatie: N.H. kerk Hamrikkerweg 27 in Nieuw Scheemda.