Groen licht voor maximaal twintig nieuwe huurwoningen aan Lindenlaan in Nieuwe Pekela

De bouw van nieuwe huurwoningen aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela gaat door. Woningcorporatie Acantus heeft daarover afspraken met de gemeente Pekela gemaakt.

Volgens Acantus gaat het om 16 tot 20 nieuwe energiezuinige en duurzame woningen.

‘Huurders willen graag in de buurt blijven wonen’

,,De sloop van de huidige woningen en de bouw van de nieuwe woningen vindt in fases plaats, zodat bewoners direct van hun huidige woning naar een nieuwe woning kunnen”, zegt directeur Anita Tijsma.

,,Huurders aan de Lindenlaan hebben afgelopen jaren aangegeven graag in de buurt te willen blijven wonen. Ook vinden zij de hoogte van de woonlasten een belangrijk punt. Samen met een huurdersvertegenwoordiging gaan we daarmee aan de slag. De komende periode blijven we met bewoners over die twee punten in gesprek.”

Verhuizen naar Meidoornlaan

Om ruimte te maken voor de eerste nieuwe woningen aan de Lindenlaan, krijgen tien bewoners met voorrang een woning aan de Meidoornlaan aangeboden. ,,Hun huidige woning wordt als eerste gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.”

Begin 2020 worden de nieuwe woningen aan de Meidoornlaan opgeleverd. Binnen drie jaar tijd hebben alle bewoners volgens Acantus een nieuwe stek.