Labyrint lopen in de Marktpleinkerk

Maroesja Veken en Simon Olbertijn, in samenwerking met de Protestantse Gemeente Winschoten, organiseren voor zondag 17 november een open workshop labyrint lopen in de Marktpleinkerk in Winschoten.

Deelnemers kunnen, volgens de initiatiefnemers, 'door het lopen van het labyrint dieper afdalen in zichzelf, de stilte vinden en zich weer verbonden voelen met de bron'.

Het labyrint, niet te verwarren met een doolhof, is een spiraalachtige vorm die naar binnen voert naar het middelpunt. De vorm is al duizenden jaren oud. Hij is in veel oude culturen aangetroffen op diverse continenten en werd veelal gebruikt bij belangrijke momenten in het jaar of in iemands leven of ontwikkeling.  In de Middeleeuwen lag het in veel kerken en kathedralen in West-Europa.

Nadien kan er een broodmaaltijd worden genuttigd.

De workshop in de Marktpleinkerk op het Marktplein is van 15.30 tot 18.00 uur. De kosten hiervoor bedragen 10 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Er is een beperkt aantal deelnemers. Opgave via maroesjaveken@gmail.com. Voor meer informatie: www.labyrintwerkplaats.nl.