Blog Monique Postema uit Oude Pekela over opvoeden - Koala's

Monique Postema wil in haar werk als reflexintegratie therapeut/kindercoach zoveel mogelijk kinderen op een positieve manier tot ontwikkeling laten komen. Met kleine korte verhaaltjes wil ze de lezer laten nadenken over opvoeding, zonder belerend te zijn. Vandaag haar eerste blog.

"Ik ben Monique Postema. En werk al jaren met kinderen en heb daarbij veel contact met de ouders. De laatste jaren heb ik het meest contact met ouders en kinderen in mijn praktijk, waar ik kinderen help als reflexintegratietherapeut, visueel screener en coach."

Wat doe ik?
"Ik help voornamelijk kinderen die nog op de basisschool zitten die steeds bozer en gefrustreerder uit school komen, en steeds minder zelfvertrouwen hebben.

Opvoeden is een kunst en dat blijft het

Van ouders wordt er steeds meer verwacht. Opvoeden is een ingewikkelde taak, die je niet op school geleerd krijgt. Van kinderen wordt op school ook meer verwacht en het gaat niet allemaal vanzelf. Voor een groep kinderen blijft het leren lezen en schrijven en rekenen een enorme uitdaging. En dit geeft de nodige kopzorgen voor ouders.

Wat mag je verwachten?
Antwoorden op vragen waar jij nog nooit bij hebt stil gestaan. Wat heeft kruipen als baby te maken met lezen op de basisschool? Waarom je kind zo moppert over sommige kleren en wil dat jij het etiket eruit knipt. Hoe het kan dat jou kind de kunst verstaat om altijd bekers van tafel af te laten vallen? Waarom je kind zo boos wordt als het gamen moet stoppen. Ik deel graag mijn kennis. Nu doe ik dat nog alleen in mijn praktijk en tijdens presentaties op scholen of kinderdagverblijven. Het is voor mij een feestje dat ik nu elke week in deze rubriek mijn kennis met jou mag delen.

Ik heb er zin in
Wat je nog meer over mij moet weten. Ik ben een vrolijke Fries die al jaren lang met veel plezier in Oude Pekela woont. Hier woon ik met mijn lief Theo, onze kinderen zijn al uitgevlogen. Als je me ziet denk je dat ik de rust zelf ben, alleen niets is minder waar. Ook ik stuiter nog regelmatig door het huis, omdat ik zo enthousiast ben over de dingen die ik doe. Ik doe graag dingen die ik leuk vind ook al ben ik nog niet de beste. Daarom maak ik de tekeningen bij de tekst zelf. Ik ben nog niet de beste, maar vind het wel erg leuk om te doen. Ik hoop dat u de rubriek gaat volgen.

Meer informatie

Meer informatie op www.moniquecoachtkids.nl.

Koala's ze lijken op een teddybeer. Zacht, lief en rustig. Koala's houden zich voornamelijk bezig met eten en slapen. Ik denk dat wij hier wel wat van kunnen leren. Alleen bezighouden met die zaken die werkelijk belangrijk zijn. Nu zijn we vaak bezig die eigenlijk niets toevoegen.

Maak het samen eten weer tot een gezellige bezigheid. Samen aan de tafel kletsen over de dingen van de dag. De telefoon of ander scherm weg leggen zodat je niet constant zit te kijken naar een scherm. En dat op de telefoon zitten is absoluut niet iets van kinderen.

Ik zie zoveel oudere jongeren kijken op een scherm. Beperk die tijd en neem lekker ruim de tijd voor je gezin.