Appartementencomplex in Oude Pekela krijgt nieuwe naam en een vlag

Het appartementencomplex aan de Vrijheidsstraat in Oude Pekela heeft sinds kort de naam Vrijheidshof op de gevel staan. Tevens is er een vlaggenmast geplaatst. Op donderdag 14 november om 10.00 uur de wordt de naam onthuld door wethouder Henk Busemann. Ook hijst hij de vlag.

Nadat op 1 maart een activiteitencommissie in het leven is geroepen kwam de vraag waarom het gebouw geen naam had. Langs de weg staat wel een bord met de naam Molenhof maar de naam Molenhof bevindt zich ook aan de Scholtenswijk en IJsbaanlaan. Voor veel bezoekers (denk aan hulpverleners en taxi’s) is dit verwarrend.

Ook kwam de vraag vanuit de bewoners of er een vlaggenmast kon worden geplaatst. Zij hebben dit altijd als een gemis gezien en willen de Groningse vlag zien wapperen of de driekleur bij speciale gelegenheden.

In samenwerking met Vestia-VvE kwamen deze punten op de jaarlijkse vergadering van de VvE. De
naam op het gebouw mocht van Vestia-VvE, mits er 70 procent van de bewoners mee akkoord ging.

Enquête

Sieb Batterman namens de activiteitencommissie: "We hadden inmiddels een enquête over de naamgeving gehouden onder de bewoners van het appartement en deze kwamen met zeven namen, waaronder de naam Vrijheidshof. Deze naam werd met grote meerderheid gekozen. Omdat Vestia als eis stelde dat 70 procent van de bewoners hiermee akkoord moest gaan zijn we wederom met een handtekenlijst bij de bewoners langs geweest."

En met succes. De score was 100 procent.  Vestia-VvE gaf hierna opdracht tot plaatsing van de
naam op de gevel. Ook voor de vlaggenmast werd de offerte goedgekeurd en ook hiervoor werd opdracht gegeven.

De naam Vrijheidshof dekt uitstekend de lading

"De naam Vrijheidshof dekt uitstekend de lading. Het gebouw staat aan een hof aan de Vrijheidsstraat. Onze bewoner, mevrouw Bos, heeft deze naam samen met haar kleindochter bedacht. Zij zal ook (mede) de onthulling doen. De vlag wordt gehesen door een van de oudste bewoners, die zich sterk heeft gemaakt voor deze vlaggenmast."