Oproep voor een Oogcafé

Al eerder zijn er pogingen ondernomen een Oogcafé in de omgeving van Westerwolde, Stadskanaal, Oldambt en Borger-Odoorn op te zetten. De reacties hierop waren wat teleurstellend, terwijl het idee wel leeft. Dat stelt althans Anneke Zwanenburg van de Oogvereniging.

Het Oogcafé is een initiatief van een ledengroep van de Oogvereniging. Zo’n Oogcafé is bedoeld om mensen met een oogaandoening, visuele beperking of doofblindheid met elkaar in contact te brengen om ervaringen en informatie uit te wisselen. Leden van de Oogvereniging zijn welkom, maar niet-leden ook, net als mensen die merken dat ze zelf minder gaan zien of zo iemand in hun omgeving hebben.

Zwanenburg: "De deelnemers van het Oogcafé kunnen zelf met ideeën komen. Naast het kennismaken en ervaringen uitwisselen kunnen er thema’s worden behandeld en sprekers uitgenodigd worden die iets vertellen over bijvoorbeeld handige hulpmiddelen. Ook kan een Oogcafé actief, sportief of creatief zijn zoals het maken van of luisteren naar muziek, wandelen en kennismaken met verschillende hobby’s. Het is de bedoeling dat een Oogcafé laagdrempelig en dicht bij de mensen thuis is."

Alleen in genoemde regio's is dit er nog niet.

Contact

Wie meer wil weten of horen of geïnteresseerd is in een Oogcafé, kan contact opnemen met Anneke Zwanenburg,  via aszwanenburg@gmail.com of 0599-621180.