Voetstampende Blues in Pekela

Op uitnodiging van de Blues in Pekel Stichting komt de Drentse formatie Greyhound BluesBand, met de Amerikaanse Bluesicoon Khalif ‘Wailin’ Walter, naar Oude Pekela op zaterdag 16 november.

De thuisbasis van Walter is Chicago. Als eén van de nieuwere generatie beroemde muzikanten is hij fakkeldrager in het wereldwijde Mekka van de Blues. Hij levert voetstampende muziek die het podium tot op de grond figuurlijk verbrandt. Zoals Walter zelf zegt:„Belangrijker dan wat dan ook is contact maken met de mensen, dat is de ziel van de muziek. Blues is een muziek van gesprek, verhalen vertellen, het is een muziek die van de mensen komt en voor het grootste deel onder de mensen bleef. Het gaat niet alleen om technische vaardigheid, maar zeker ook om het verhaal dat je met die techniek vertelt.”

Khalif ‘Wailin’ Walter verscheen onder ander op het podium met grootheden als Grammy Winner Taj Mahal, Otis Rush, Jimmy Vaughan Band, Buddy Guy Band, Louisiana Red, Curtis Salgado en met niemand minder dan de dochter van B.B., Shirley King.

Greyhound Bluesband

Greyhound Bluesband, opgericht in 1991, is een bekende naam op de binnen-en buitenlandse podia. Naast eigen muziek begeleidt de Drentse formatie regelmatig nationale en internationale bluesartiesten. De Drentse bluesband bestaat uit muzikanten die eerder in diverse bands als de Juke Joint Blues Band, Southside BluesBand en de John Stevens Band speelden en in deze formatie hun muzikale ervaringen gebundeld hebben. Hun voorkeur gaat uit naar blues, die zijn oorsprong vindt in Chicago en Texas.

Kaarten zijn te koop bij Jolanda’s Bloemenshop in Nieuwe Pekela, Kregel Bouwmarkt, Mieja’s Snelbuffet en café De Harmonie in Oude Pekela. Kaarten reserveren kan via email: bluesinpekel@gmail.com.

Het optreden is in zaal/café De Harmonie, Feicko Clockstraat 214 in Oude Pekela, aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur.

Meer informatie vind je op www.bluesinpekel.com.