Junior Zoë Klunder worstelt zich tussen de top 10 op het WK voor senioren

Zoë Klunder (18 jaar), zesvoudig Nederlands kampioen en derde van de wereld en Europa in de juniorenklasse worstelde zich zaterdagnacht op het WK in Seoul tussen de top 10. De inwoonster van Midwolda werd knap zevende.

Het afgelopen jaar heeft Zoë vele Internationale prijzen in de wacht gesleept. Zo werd ze onlangs nog derde op de Europese kampioenschappen in Limassol (Cyprus), derde in Bishkek (Kirgizië) en vijfde op een groot internationaal toernooi voor senioren in Kazan (Rusland).

Zoë’s bondscoach Maykel Claassen had eind vorig jaar al aan Zoë gevraagd om ze Nederland, met het oog op de mogelijke Olympische Spelen van 2024, alvast wilde gaan vertegenwoordigen in de seniorenklasse.

De Oost-Groningse, die marketing & communicatie studeert aan het Johan Cruyff College in Groningen, is blij en tevreden met haar prestaties van het afgelopen jaar en vertelt dat het niet zomaar aan is komen waaien. Ze onderstreept dat ze dit succes van de afgelopen tijd mede te danken heeft aan haar sambo- en worsteltrainers bij de Sambo Bond Nederland, KSV Marshall in Baarn, Olympisch worstelschool De Halter in Utrecht, SV Blau Weiss in Dörpen, haar teamgenootjes, familie, vrienden en sponsoren.