Geld voor nieuw hockeyveld HCW: 'Geen verstrengeling van belangen'

Zoals bekend moet de gemeente Oldambt fors bezuinigen. Toch is er 300.000 euro gereserveerd voor een nieuw kunstgrasveld voor de Winschoter hockeyclub HCW. Dit roept vragen op, zeker omdat de voorzitter van HCW, Martijn Broekhuizen, getrouwd is met wethouder Laura Broekhuizen. Verder is secretaris John Walter van HCW-commissielid voor PvhN. Is er sprake van belangenverstrengeling?

Charone Tellegen, communicatieadviseur van de gemeente Oldambt: "Er is absoluut geen sprake van belangenverstrengeling. Integendeel. Om geld beschikbaar te stellen voor het kunstgrasveld is een besluit van het college geweest. Laura Broekhuizen heeft zich juist van stemming onttrokken. Martijn (Broekhuizen, red.) is toevallig haar man, maar als HCW een andere voorzitter had gehad, was het geld voor het nieuwe veld ook toegekend aan de hockeyclub."

"Bovendien heeft Erich Wünker sportbeleid in zijn takenpakket."

Het veld van HCW verkeert al een tijdje in zeer slechte staat. Van de hockeybond heeft de club dispensatie voor het huidige seizoen gekregen. Mocht HCW na het seizoen 2019/2020 geen nieuw veld hebben, dan zullen ze moeten uitwijken naar andere verenigingen. De dispensatie voor het huidige (afgekeurde) veld, geldt namelijk alleen voor dit seizoen.

Uitgaande van een levensduur van 15 jaar voor kunstgrasvelden, bedragen de kapitaallasten van deze investering 29.000 euro per jaar.

De gemeenteraad neemt vanavond een besluit over dit voorstel. Dat gebeurt tijdens de raadsvergadering waarin het herstelplan wordt besproken. Het voorstel voor het kunstgrasveld is onderdeel van het herstelplan.