Dag van de Oldambtster Geschiedenis in teken van winkels van toen

,,Anders nog iets?” Of: ,,Aans nog?” Gevleugelde woorden die winkeliers in de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw standaard gebruikten. Toen klanten nog vanachter een toonbank bediend werden... De Dag van de Oldambtster Geschiedenis zet dergelijke winkels in de schijnwerpers. Zaterdag 30 november in en rond De Klinker in Winschoten.

In de foyer van De Klinker staat van 11.00 tot 16.00 uur een historisch markt geprogrammeerd.

Verder put verhalenverteller Willem Friedrich voor een een reeks winkelverhalen uit zijn herinneringen en laat Jona van der Keulen van de Groninger Archieven in een workshop ‘Gedane zaken ... vindt u weer’ zien wat archieven vertellen over oude bedrijven.

Stadsdichter Bianca Holst draagt gedichten met het thema nostalgie voor en Berny Jansema brengt, als vooruitblik op een tentoonstelling, de liederen ten gehore die hij maakte van Derk Sibolt Hovinga’s gedichten.

Aan een stamtafel kunnen advertenties van oude winkelbedrijven en oude winkelfoto’s bekeken worden.

Langestraatlezing

In de voor deze dag samengestelde Langestraatlezing vertellen stadsgidsen in een wandeling door de Langestraat over de rijke geschiedenis van deze winkelstraat. De familiebedrijven Hut, Klooster en Röben stellen hun winkel open en delen verhalen uit de bedrijfsgeschiedenis.

De Dag van de Oldambtster Geschiedenis duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Entree: gratis.