Geld voor veiliger schoolroutes Scheemda

De gemeente Oldambt heeft een subsidie gekregen om de routes naar en van de nieuwe brede school in Scheemda veiliger te maken.

De subsidie van ruim 331.000 euro komt van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Scheemda heeft nu nog twee openbare en een christelijke basisschool. Die krijgen allemaal onderdak in de nieuwe brede school. Die komt te staan aan de Merelstraat en Kanaalweg. ,,Volgend jaar is de school klaar’’, zegt wethouder Bard Boon (Partij voor het Noorden). ,,Dan gaan uit heel Scheemda basisscholieren daarnaartoe.’’

Oude Rijksweg

Om dat zo veilig mogelijk te laten gebeuren, is in overleg met onder anderen ouders een plan gemaakt. Dat plan behelst onder meer dat de oude Rijksweg daar waar kinderen oversteken, zo wordt gemarkeerd dat auto’s er langzamer moeten rijden. Ook worden daar zebrapaden aangelegd. ,,Voor deze en andere verkeersmaatregelen hebben we de subsidie gevraagd en gekregen’’, zegt Boon..

Nieuwolda

Het bedrag van 331.000 mille is overigens niet alleen bedoeld voor de veiligheid in Scheemda. Een deel ervan wordt ook gebruikt voor het project dat het dorp Nieuwolda duurzamer moet maken, door het isoleren van woningen en de aanleg van een netwerk voor groen gas.

,,Voor dat isoleren en het netwerk hebben we een andere subsidie gekregen’’, zegt woordvoerder Charonne Tellegen van Oldambt. ,,De subsidie van het NPG gebruiken we om inwoners van Nieuwolda nog beter bij het project te betrekken.’’