Open dag nieuwe vleeskuikenstal in Zuidwending

'Kom, kijk en beleef het!' is het thema van de open dag op zaterdag 30 november bij Mevar Meeden Exploitatiemaatschappij B.V. in Zuidwending, het bedrijf van de jonge ondernemers Wiebe in ’t Hout (37) en Marijke Folkers (36) aan de Zuidwending 261.

Deze twee  agrariërs hebben dit jaar een nieuwe '1 Ster Beter Leven' vleeskuikenstal gerealiseerd. (Het 1-Stervlees dat men in de supermarkten vindt). Naast de bouw van de nieuwe stal, heeft de bestaande stal ook een facelift gekregen doordat deze omgebouwd is naar alle kwaliteitseisen van '1 ster Beter Leven'.

Tijdens deze open dag staat niet alleen deze vleeskuikentak, maar ook de akkerbouw centraal, waarbij de bezoekers een
kijkje kunnen nemen achter de schermen van dit gemengde bedrijf. Naast informatieverstrekking is er voor kinderen ook het nodige te doen. Tevens zal Big Challenge, veehouderij tegen kanker, een rol spelen bij deze open dag.

Vleeskuikenstal

Tijdens de open dag op zaterdag 30 november wordt om 11.00 uur de nieuwe vleeskuikenstal geopend door Carin van Huët, directeur Food & Agri Nederland Rabobank.

We willen de mensen graag laten zien wat we werkelijk doen

De families In ’t Hout en Folkers vinden het heel belangrijk dat de mensen zonder agrarische kennis ook een kijkje kunnen nemen op het bedrijf. “We willen de mensen graag laten zien wat we werkelijk doen en vooral waarom we het zo doen. Wij produceren als akkerbouwer onder anderen voer voor onze kippen en varkens (tarwe en maïs, red.), maar denk ook aan uw eigen consumptie, bijvoorbeeld suiker! Als veehouder hebben wij het beste met de dieren voor en een kippenpootje ligt echt niet zomaar op uw bord”. We zien deze open dag ook als boer-burger-verbinding.”

De open dag duurt tot 16.00 uur.