'Meander grootste opleider in de regio'

Met de ondertekening van het addendum van een projectplan blijven Zorggroep Meander, SBB en Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam het Gildeleren verder ontwikkelen en beginnen nu met een gecombineerde manier van opleiden.

Daarmee kunnen studenten van de opleiding Servicemedewerker Breed, niveau 2 doorstromen naar de combi opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg, niveau 3. Het addendum werd dinsdagmiddag in De Breehorn ondertekend door Jolanda Ellenbroek namens Zorggroep Meander, Dirk de Jonge van SBB, en Wim van de Pol van het Noorderpoort.

,,We willen samen onze rol pakken als één van de grootste (zorg)-opleiders in de regio.” Zorggroep Meander en Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam werken al jaren samen om studenten op te leiden via het Gildeleren op o.a. de locaties Breehorn en Veenkade in Veendam. Waar eerst alleen de studenten van de opleiding servicemedewerker Breed, niveau 2 werden opgeleid starten wij nu met studenten die de combi opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg volgen. Het opleiden van studenten via het Gilde biedt veel mogelijkheden om van elkaar en met elkaar te leren. Voor zowel de studenten als de medewerkers van Zorggroep Meander.

Sterker op de arbeidsmarkt

Doordat niveau 2 studenten kunnen doorstromen naar niveau 3 en een diploma Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg kunnen behalen, staan ze sterker op de arbeidsmarkt. ,,Met de arbeidskrapte in de regio, willen we hiermee ook onze rol pakken als één van de grootste werkgevers en opleiders in de zorg in de regio,” zegt Peter Drenth, directeur Zorggroep Meander.

,,We werken nauw samen met het SBB en Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam om toekomstige medewerkers op te leiden.” Natuurlijk hoopt Zorggroep Meander de studenten in eigen huis een baan aan te bieden, waar ze de visie van Meander al goed hebben leren kennen.

Uitbreiding samenwerkingsovereenkomst

Dankzij de uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst kunnen nu ook studenten in de regio Veendam op niveau 3 studeren binnen een Gilde. Het feit dat de zogenaamde skillslessen, de praktijklessen in verpleegtechnische vaardigheden, binnen de zorggroep worden gegeven door twee van Zorggroep Meander’s eigen verpleegkundigen, in samenwerking met de Gildedocent, is een belangrijke onderscheidende factor.