Hindrik Pruim en Geertje Ufkes-Pruim zijn woensdag 65 jaar getrouwd

Hindrik Pruim en Geertje Ufkes-Pruim vieren komende woensdag hun 65-jarig huwelijk. Ze leerden elkaar in 1953 kennen in Hoorneveen, in de gemeente Westerwolde, en trouwden een jaar later.

De eerste ontmoering was bij de tante van Hindrik, waar ze altijd  met hun vriendengroep te samen kwamen. Na een paar ontmoetingen vloog daar tussen het stel de vonk over. Ze gingen vrij snel samenwonen, en Geertje raakte zwanger van hun eerste zoon. Vroeger hoorde het als je kinderen nam, dat je dan ging trouwen. En dat gebeurde dan ook op 20 november 1954 in Scheemda. Daar gaven Hindrik Pruim en Geertje Ufkes elkaar het ‘ ja-woord’ op het gemeentehuis.

Vijf maanden na hun huwelijk werd op 12 april 1955 hun zoon Albert (Appie) geboren, in Onstwedde. Hindrik was toen werkzaam bij de strokartonfabriek in Scheemda. Precies drie jaar later zag op 9 april 1958 zoon Fiebo het levenslicht.

Drie jaar daarna verhuisden ze naar een grotere woning aan de Diedeldom in Stadskanaal. Omdat hun jongste zoon Hindrik jr. op komst was. Ze hebben met hun gezin daar nog een aantal jaren met plezier gewoond.

Van daaruit zijn ze verhuisd naar de Beatrixstraat in Stadskanaal, waar ze nog altijd wonen.