Jong Pekela kan Pekelder raad en college gevraagd én ongevraagd adviseren

OUDE PEKELA - In het gemeentehuis in Oude Pekela wordt dinsdag de jongerenraad van Pekela, Jong Pekela, geïnstalleerd. De installatie vindt voorafgaande aan de raadsvergadering plaats.

Jong Pekela kan de gemeenteraad en het college van Pekela gevraagd en ongevraagd adviseren bij het maken van beleid of het uitvoeren van projecten.

Jong Pekela komt 3 of 4 keer per jaar bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen ze vragen voorgelegd waarover zij hun mening mogen geven.

,,Wij zijn enthousiast over de komst van een jongerenraad”, zegt burgemeester Jaap Kuin. ,,Betrokkenheid van jongeren bij de Pekelder samenleving is onmisbaar om onze toekomst te waarborgen. Jong Pekela bevat een mooie afspiegeling van de jongeren in Pekela.’’

6 meiden en 2 jongens

Jong Pekela bestaat uit 6 meiden en 2 jongens van 10 tot 18 jaar. 6 van hen wonen in Oude Pekela, 2 in Nieuwe Pekela, de andere zes in Oude Pekela. Zij komen van het Dollard College, Kindcentrum Feiko Clock, Prins Johan Friso Mytylschool, Theo Thijssenschool en de Winkler Prins.