VoorleesExpress Westerwolde op zoek naar vrijwilligers

De VoorleesExpress gaat binnenkort beginnen in de gemeente Westerwolde. De initiatiefnemers zijn daarom naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Dankzij de VoorleesExpress krijgen kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal extra aandacht. In samenwerking met stichting VoorleesExpress koppelt Biblionet Groningen voorleesvrijwilligers aan gezinnen waarin taal lastig is, bijvoorbeeld omdat het gezin uit een ander land komt.

Wat doe je als vrijwilliger van de VoorleesExpress?

Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen. Als vrijwilliger lees je wekelijks voor aan kinderen met een taalachterstand. Je komt twintig keer bij het gezin thuis, op een vast moment. Samen met het gezin ga je op zoek naar leuke manieren om de taalontwikkeling te stimuleren. Om gezinnen in Westerwolde te helpen, zoekt de Bibliotheek enthousiaste vrijwilligers om voor te lezen in de dorpen Jipsinghuizen, Vlagtwedde, Sellingen en Ter Apelkanaal. Een kleine moeite, maar een groot gebaar! Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen in jouw gemeente te stimuleren?

Meer informatie

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met projectleider Hennie Nijmeijer van Bibliotheek Westerwolde, via h.nijmeijer@biblionetgroningen.nl of 06-54754051.