Muzikanten en zangers gezocht voor klucht ‘Wie is de koe?’ in Oude Pekela en Vledderveen

Metafora brengt tot en met mei volgend jaar de klucht ‘Wie is de koe?’ in cafés in de provincie Groningen. ‘Wie is de koe?’ is een voorstelling vol livemuziek, geïnspireerd op de oorspronkelijke ‘De klucht van de Koe’, geschreven door Gerbrand Adriaanszoon Bredero in 1612. Voor deze voorstelling wordt gezocht naar muzikanten en zangers.

In 2013 ging Metafora al op tournee langs diverse molens in de provincie met de succesvolle voorstelling ‘De Klucht van de Molenaar’ van Bredero. In de hilarische voorstelling ‘Wie is de koe?’ wordt een boer slinks verleid om zijn eigen koe te verkopen zonder zelf van de opbrengst te profiteren. Tijdens de voorstelling blijkt dat het je laten verleiden tot list en bedrog makkelijker gaat dan je denkt. 

Voor de voorstelling op 17 januari in Café Harmonie in Oude Pekela en op 5 februari in café Veldzicht in Vledderveen is Metafora op zoek naar een aantal muzikanten en zangers die mee willen spelen en/of zingen in de voorstelling. Het gaat dan met name om Nederlandstalige meezingnummers. Ook is er ruimte voor eigen inbreng. De muzikale leiding is in handen van Rens Koldenhof.  

Contact en meer informatie

Belangstellenden kunnen contact opnemen met artistiek leider Astrid Warntjes via wieisdekoe@ziggo.nl of 06-14506296. Meer informatie op www.stichtingmetafora.nl.

Stichting Metafora
Stichting Metafora brengt theater dichter bij mensen door het presenteren van laagdrempelige voorstellingen. De voorstellingen bieden kunstenaars de mogelijkheid om elkaar te inspireren en samen te werken met mensen uit verschillende disciplines.