Jaarlijks judotoernooi bij Boonstra

PEIZE Zaterdag was in Café Boonstra in Peize het jaarlijkse judo toernooi georganiseerd door de plaatselijke judo verenging. Het blijft een bijzondere locatie: judoën in de kroeg.

De motivatie en inzet leden daar niet onder. Er werd hard gestreden op beide Tatami om een zo goed mogelijk resultaat te scoren. Noor van Limmeren deed het fantastisch met mooie beenworpen en een houdgreep werd ze 2de een mooie Zilveren medaille. Nicole deed daar niet voor onder met haar heupworp en Osoto Gari’s werd zij ook 2 de de 2 de Zilveren medaille. Alexander Borisov steeg ook boven zich zelf uit en verraste met mooie technieken, verloor helaas 1 partij maar dat werd wel de derde 2 de plaats ook Zilver.

Femke Wubs en Ruben van der Spoel troffen zware Poels maar wisten beide op wilskracht beslag te leggen op een 3 de plaats Brons. Duco Hoiting had het geluk niet mee, hij gaf goed partij en werd 4 de in zijn groep gezien de sterke tegenstanders een mooi resultaat.

Er was die dag een Golden Girl en 3 Golden Boys. Nienke Vrieling komt wat verlegen over maar eenmaal op de mat verraste ze al haar tegenstanders ze won al haar partijen dat was Gouden medaille nr 1. Djerano Spaan liet ook niet met zich sollen met mooie heupworpen werd dat Gouden medaille nr. 2. Milan Kiemeney werkt ook aan zijn status als bijna niet te kloppen en flikte het nu weer met heup en schouder worpen werd hij ook eerste Gouden medaille nr 3. Jesse Vrieling kon niet achter blijven bij zijn zusje en maakte met zijn Okuri Aahi Barai veel punten wat resulteerde in de 4 de Gouden medaille