Tweede editie Herderstocht Onstwedde: Zie, hoor en beleef het kerstverhaal van dichtbij

Na het grote succes van vorig jaar, organiseert KampVuurAvond Onstwedde opnieuw een Herderstocht. De tweede editie vindt plaats op zaterdag 21 december. Deze lichtjesroute gaat door de natuur van Onstwedde en laat het kerstverhaal tot leven komen.

De wandelroute van ruim drie kilometer is voor jong en oud en begint bij de Ambachtshoeve van Onstwedder Gaarv’n aan de Wessinghuizerweg. Wandelaars kunnen starten tussen 16.00 en 19.00 uur.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel deelnemers. “Vorig jaar mochten we maar liefst 900 mensen verwelkomen. Dat er zoveel animo zou zijn, hadden we niet verwacht. Tegelijk geeft dit energie om er met elkaar opnieuw iets bijzonders van te maken. We hebben de route dit jaar iets uitgebreid zodat de verschillende scenes uit het kerstverhaal beter tot hun recht komen”, aldus Frits van der Heide, coördinator van de Herderstocht Onstwedde.

Zo'n honderd vrijwilligers
“In het voorjaar zijn we gestart met de voorbereidingen. Ook dit jaar hebben we weer zo’n honderd vrijwilligers bereid gevonden om mee te helpen. Dat zoveel mensen vrijwillig mee willen werken aan dit evenement is fantastisch. Zonder kunnen we ook niet, er moet veel gebeuren. Van koffie schenken tot het begeleiden van het verkeer, het is hartverwarmend dat we op zoveel steun kunnen rekenen.” 

Basisschoolkinderen gratis
Deelnemers aan de wandeling betalen twee euro per persoon. Kinderen die naar de basisschool gaan betalen niets. Zij kunnen alleen meedoen onder begeleiding. Parkeren kan op het evenemententerrein naast manege De Driesporen, ook dit is gratis. Verder moeten wandelaars er rekening mee houden dat de route onverhard is.

Na de tocht kunnen de deelnemers zich warmen bij het kampvuur op het terrein van de Ambachtshoeve. Ook zijn er allerlei warme versnaperingen te koop.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.kvaonstwedde.nl.