Exposities 'Denkend aan Groningen' en 'Veldwerk' in De Oude Wolden verlengd tot en met 29 maart

Vanwege de grote belangstelling en de positieve reacties verlengt museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde de tentoonstellingen 'Denkend aan Groningen' en 'Veldwerk' tot en met 29 maart volgend jaar.

In ‘Denkend aan Groningen’ staat de schoonheid van het Groninger platteland centraal. Twintig kunstenaars geven ieder vanuit een eigen, unieke invalshoek invulling aan het thema. Dat levert een tentoonstelling op met zeer uiteenlopend werk - schilderijen, grafiek en installaties - dat in de meeste gevallen meer is dan een rechtstreekse weergave van bijvoorbeeld het natuurschoon.
 

Groninger Landschap

Met de expositie ‘Veldwerk’ haakt het MOW aan bij het OFF-programma van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. Drie fotografen verkennen op eigen wijze het Groninger landschap. René Alberts reist de provincie door in Google Streetview en maakt van deze foto’s kleine kunstwerken, vaak voorzien van een licht schurende tekst. Annemarie van Buuren brengt een digitale ode aan de wilde grassen en bloemen die tegenwicht bieden aan de grote, groene vlaktes raaigras die het Noordelijke landschap vaak domineren. Pieter Tonnis de Graaf ging met een pinholecamera naar het Hogeland. Met kleurenfilters maakt hij van drie zwart-witfoto’s gevoelvolle beelden. 

Meer informatie

Museum De Oude Wolden is aan de Hoofdweg 161 in Bellingwolde. Meer informatie op www.museumdeoudewolden.nl.