Stadskanaal vraagt inwoner hulp bij autobranden: 'wees alert'

De politie en gemeente Stadskanaal roepen de hulp in van inwoners van Maarsveld: er is nog geen verdachte in zicht die de autobranden in de wijk veroorzaakte. Deze week werd daarover een brief verstuurd naar inwoners van de wijk.

In Maarsveld is de afgelopen maanden een reeks autobranden geweest. „Autobranden zijn niet alleen heel naar voor de eigenaren, maar leveren ook gevaar op in de wijk en veroorzaken veel schade.” De politie heeft een onderzoeksteam op de branden gezet, die zijn waarschijnlijk allemaal aangestoken. Tot nog toe heeft het onderzoek nog niet geleid tot een verdachte.

Dit ondanks beelden van een beveiligingscamera waarop te zien zou zijn dat een persoon een auto aan de Praamweg in brand stak. In het onderzoek is ook een schuur opgenomen die zonder aanwijsbare reden in brand vloog, zei een woordvoerder van de politie eerder.

„Autobranden zijn niet alleen heel naar voor de eigenaren, maar leveren ook gevaar op in de wijk en veroorzaken veel schade”, schrijven waarnemend burgemeester Froukje de Jonge, de politie en Wijkbelang Maarsveld. „Er is daarom extra aandacht van de politie en de gemeente voor deze situatie. Er wordt na iedere autobrand uitgebreid onderzoek gedaan.”

Om de voortgang van dat onderzoek te versnellen, wordt nu een beroep gedaan op bewoners van de wijk: „Ziet u iets opvallends? Meld dit dan direct via 112”, benadrukken de ondertekenaars. „Dat mag alles zijn, ook al lijkt dat klein of onbetekenend. Juist details kunnen ons helpen bij het stoppen en opsporen van een verdachte.”