Invaller Hans Hateboer overwintert met Atalanta Bergamo in de Champions League

Beertster Hans Hateboer heeft zich met Atalanta Bergamo geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Italianen wonnen met 3-0 in de uitwedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. Hateboer kwam in de slotfase binnen de lijnen.

Atalanta, met Marten de Roon in de basis, zag de tweede concurrent, Dinamo Zagreb, thuis met 4-1 verliezen van het reeds geplaatste Manchester City. Daardoor blijft de Italiaanse debutant actief op het miljoenenbal.

Net geen buitenspel

De VAR oordeelde halverwege de tweede helft, na minutieuze bestudering van de beelden, dat Alejandro Gómez van Atalanta net geen buitenspel stond voor hij het beslissende steekpassje gaf waarna Timothy Castagne kon scoren. Het leidde tot veel onbegrip bij Sjachtar dat een doelpunt op randje buitenspel in de eerste helft wel afgekeurd had zien worden door de VAR. Mario Pasalic en Robin Gosens zorgden voor de 0-3-eindstand.

Gabriel Jesus maakte met drie treffers een einde aan de hoop voor Dinamo Zagreb om te overwinteren in Europa. Dani Olmo had de Kroaten nog op voorsprong gebracht met een fraaie volley. Na de hattrick van Jesus maakte Phil Foden de 1-4.