Raadslid Fred Greven van PvdA Oldambt probeert met Nieuwjaarsduik zoveel mogelijk geld op te halen voor Hospice Winschoten

Raadslid Fred Greven van PvdA Oldambt doet op 1 januari mee aan de Nieuwjaarsduik in Blauwestad. De Scheemder is uitgedaagd door zijn 'Knoalster' partijgenoot Roelf Koning. Greven neemt de uitdaging aan, maar heeft hier wel een goed doel aan gekoppeld: Hospice Sint Maartenshuis in Winschoten.

"Zoals een aantal van jullie zullen weten heb ik in 2019 een maagverkleining ondergaan. Hierdoor ben ik inmiddels tegen de 60 kilogram afgevallen. Deze duik zou voor mij het begin zijn van 'Fred 2.0'", laat Greven op zijn Facebookpagina weten.

Greven roept een ieder op hem te steunen als hij, samen met andere durfals op neiuwjaarsdag om 13.00 uur vanaf Strand Zuid in Blauwestad het (ijskoude?) water induikt (https://hetstreekblad.nl/artikel/1067821/nieuwjaarsduik-in-oldambtmeer-in-blauwestad.html). Dit kan onder meer door geld te storten op rekeningnummer NL33INGB0006388719, ten bate van het Winschoter hospice. Ook kan geld (in een envelop) worden gedeponeerd aan de Waterlelie 27 in Scheemda. Daarnaast kan men zijn of haar bijdrage personlijk aan Greven overhandigen.

"In het nieuwe jaar zal ik het bedrag bekend maken wat ik heb opgehaald met deze actie", zegt Greven.

Na afloop plaatst Greven een filmpje van zijn duik in het Oldambtmeer op zijn Facebookpagina.