Reeks woninginbraken in Winschoten - Getuigen kunnen contact opnemen met de politie

Politie Oldambt is op zoek naar de dader of daders van een reeks woninginbraken in Winschoten, die vorige week plaatsvonden. De inbraken vonden onder meer plaats aan de Lindelaan, Parklaan, Wezellaan, Otterlaan en Stationslaan.

Het dievengilde was vooral op zaterdag 7 december actief. Op deze dag zijn er zes inbraken geweest in Winschoten.

De bewoner van een woning aan de Lindelaan ontdekte rond 22.00 uur dat er ongewenst bezoek in de woning was geweest. Opvallend bij deze inbraak was dat men een in de tuin staande trap heeft gebruikt om de woning via de eerste verdieping binnen te komen.

Ook zijn er drie woningen bezocht aan de Parklaan. Deze inbraken zijn gepleegd tussen 09.00 en 23.00 uur. Hierbij zijn verschillende goederen weggenomen. Aan de Wezellaan is de achterdeur van een woning opengebroken waarna de woning werd doorzocht. De achterdeur van een woning aan de Otterlaan werd geforceerd.

Op donderdag 5 december rond de klok van 11.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Stationsweg. Hierbij is de vermoedelijke dader betrapt. Naast goederen uit de woning is er ook een damesfiets met zwart-witte fietstassen en voorop een kapot fietsmandje meegenomen.

Signalement

Van de dader van de inbraak aan de Stationsweg is een signalement bekend: zwart haar, 170-180 centimeter lang, mogelijk brildragend,donkergrijze jas, normaal/dun postuur, sprak accentloos Nederlands, had een zwarte tas bij zich.

Contact

Wie meer informatie heeft over de inbraken kan contact opnemen via 0900-8844 (Bureau Winschoten), via een privé-bericht op de Facebook van Politie Oldambt, of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).