Wie wordt Westerwolder van het jaar? | De vijf kandidaten

SELLINGEN/WEDDE - De gemeente Westerwolde en (eind)redacteur Paul Abrahams van NDC mediagroep houden voor de eerste keer de verkiezing van de 'Westerwolder van het jaar'.

De genomineerden zijn in willekeurige volgorde: Ronald Hut en Mario Timmer uit Ter Apel, Trijnie Spa en Hans Berg uit Wedde en Sanne Meijer uit Bellingwolde. 

De lezers van de Ter  Apeler Courant en het Streekblad kunnen tot en met dinsdag 31 december 24.00 uur stemmen op één van de kandidaten. 

Lezers die een stem hebben uitgebracht, maken kans om een boodschappenpakket ter waarde van 50 euro in de wacht te slepen. De prijs is aangeboden door supermarktmanager Roelof Gort van Albert Heijn in Stadskanaal. 

Wie vindt u de meest geschikte kandidaat om deze eervolle prijs te winnen? Hieronder leest u waarom deze vijf kandidaten kans maken op de titel.

Onder de vijf portretten van de genomineerden kunt u uw stem uitbrengen.

Mario Timmer

Mario Timmer (12 jaar) zet zich al jaren belangeloos in voor mensen die het wat minder hebben. Met de verkoop van zijn eigen gemaakte engeltjes doneert hij vanaf 2016 aan stichting Eerste Hulp Voor Minima en aan de Nierstichting en kinderen met de spierziekte MS. Ook heeft hij verschillende kerstfeesten georganiseerd voor mensen die het financieel niet breed hebben. 

Hans Berg

Hans Berg is een zeer bevlogen dorpsarts; 24 uur per dag, zeven dagen in de week bij zijn patiënten betrokken. Een voorbeeld waaruit blijkt dat hij kijkt en luistert naar zijn omgeving en de bewoners, is de oprichting van Wedde dat ’t lukt waarin de verbinding wordt gemaakt tussen de bewoners, de dorpsondersteuner en de professionele zorg. Trefwoorden zijn een warm hart en noaberschap. 

Trijnie Spa

Trijnie Spa is sinds jaar en dag als bestuurslid actief voor de Dorpsraad Wedde en Stichting Buurthuis Wedde. Een bezige bij die onmisbaar is in het dorp. De werkzaamheden die ze met veel plezier voor haar rekening neemt, kunnen niet op een A4 worden vermeld. Van het verzorgen van de bloembakken in haar woonplaats tot het coördineren van de jaarlijkse zwerfvuilactie 'Wedde Schoon'. 

Ronald Hut

Ronald Hut is een spin in het web in zijn woonplaats. Enthousiast betrokken bij spraakmakende sportevenementen zoals de Mud Grunn en de triathlon waarmee Ter Apel en Westerwolde op de kaart worden gezet. Andere voorbeelden zijn de nieuwjaarsduik, het Marktplein feest en de intocht van Sinterklaas. Actief bestuurslid van Mercurius en verkozen tot Vorst van de Kloosterwiekers.  

Sanne Meijer

Wakeboardster Sanne Meijer heeft in oktober tijdens de Anoc World Beach Games in Qatar als eerste Nederlander een gouden medaille in de wacht gesleept. Alle wereldtoppers deden mee aan de zomervariant van het snowboarden. Bovendien was ze de 'vaandeldrager' van TeamNL tijdens de parade bij de start van de Games. Vervolgens legde ze beslag op de derde plaats op het WK in Mexico. 

De uitslag van de verkiezing wordt bekend gemaakt door burgemeester Jaap Velema tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westerwolde op donderdag 9 januari in de Meet in Bellingwolde.