Nieuwe expositie in MartiniPlaza geïnspireerd door rockband Queen

GRONINGEN In de artfoyer van MartiniPlaza Groningen hangt een nieuwe expositie, geïnspireerd door rockband Queen,

De expositie, te zien tot en met 30 april 2020, is onderdeel van de musical We Will Rock You die van 15 tot en met 19 januari 2020 te zien is in MartiniPlaza theater. De expositie en musical is een hommage aan de rockband Queen.

Twintig gerenommeerde kunstenaars, waaronder beeldkunstenaars en fotografen, hebben zich door de rockband Queen laten inspireren. Daarnaast zijn er originele verzamelitems van de band te bezichtigen. Organisatie en casting van de (verkoop)expositie ligt in handen van MartiniPlaza onder leiding van Lê Art Gallery, welke reeds eerder grote internationale art-events met succes heeft gerealiseerd.

Megaproductie We Will Rock You

Meer dan 20 miljoen mensen in 28 landen hebben We Will Rock You gezien. Deze musical – met daarin de grootste Queen hits aller tijden – komt exclusief voor het Noorden van Nederland naar MartiniPlaza in Groningen en is spectaculairder dan ooit. Het verhaal is geschreven door Ben Elton. De Zuid-Afrikaanse musicalster Tia Architto speelt de hoofdrol als Killer Queen. We Will Rock You is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep zoals Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now, Killer Queen en vanzelfsprekend We Will Rock You.